Program

Gnist er fullspekket med program hele uken. Gruppene velger selv hvor mye speiderne er med på. Se hele programmet i kalenderen nedenfor. Du kan også åpne den i din kalenderapp. Når du ikke har noe program du skal delta på kan du besøke drop-in aktiviteter, andre grupper og dra til leirtorget. Du kan se

Scouts own

Søndag formiddag klokka 11 skal hver gruppe ha en Scouts own - en veldig enkel gudstjeneste i ekte speiderånd. Gruppene får utdelt et ferdiglagd opplegg som åpnes og leses i fellesskap med hele gruppen. Opplegget inneholder ledd fra en vanlig gudstjeneste, som for eksempel en tekst fra bibelen som skal leses, en salme som skal synges, og bevegelser som skal gjøres.

Klatretårn

Åpningstider:

Søndag 12-16

Mandag 12-16

Tirsdag 13-16

Onsdag 13-16

Torsdag 13-16

Fredag 12-14

Menneskelig fussball

Åpningstider: 11.00-17.45

Frisbeegolf

Åpningstider: 11.00-17.45

Pride-markering - Speiding for alle

Mandag 4. juli blir det en markering som er ment til å feire mangfoldet i organisasjonen og at speiding er for alle. Dette er i tråd med visjonen for KFUK-KFUM-speiderne: “Rundt våre leirbål er det plass til alle”. Markeringen foregår på leirtorget og er helt frivillig for speidere og ledere å delta på.

Målet er å feire hele mangfoldet, at vi kan få være den vi er og elske den vi vil. Regnbueflagget brukes som et tegn og symbol på at KFUK-KFUM-speiderne er en åpen og inkluderende organisasjon der alle er velkommen, uavhengig av tro, etnisk eller kulturell tilhørighet, legning, identitet eller funksjonsevne. Markeringen på landsleiren er et resultat av et ønske og initiativ fra frivillige om å ha en tydelig markering som viser at vi er åpne for alle. Dette er viktige symbolhandlinger som vi får mange tilbakemeldinger om at betyr mye for de av oss som føler seg litt annerledes, eller som en minoritet i en eller annen form.

Vi anerkjenner at Pride betyr forskjellige ting for ulike personer, med bakgrunn i forhistorien og de erfaringene man har. For KFUK-KFUM-speiderne handler det om Pride i direkte oversatt form - stolthet - om å få være den man er, være stolt av det og ikke minst om å være stolt av de andre vi har med oss i verdens største og beste vennegjeng.

Markeringen arrangeres av landsleirorganisasjonen. Det blir kake til de som vil ha og noen få korte taler.

Kom og feir mangfoldet i speiderbevegelsen med oss!

Globaldag

Den siste fulle dagen på Gnist Forsand 2022 er globaldag! Denne dagen handler om å forstå urettferdighetene i verden, og lære hva vi kan gjøre med det. Vi skal rett og slett tenne gnisten for globalt engasjement gjennom blant annet globalmarked og globalløp hvor vi samler inn penger til prosjektene til KFUK-KFUM Global. Pengene samles inn til Global, og i hovedsak speiderarbeidet i Tanzania.

Globalmarked

Alle gruppene skal rigge opp en stand på aktivitetsområdet. En leder fra hver gruppe må hente en pose Globalpenger i globalteltet i løpet av fredagen. Det er cirka to Globalpenger per speider. Dere kan samle inn penger i samme pose og levere de inn underveis på markedet i Globalbanken. Lever gjerne inn penger hvert 30. minutt. Vil speiderne ha flere Globalpenger kan de og dere kjøpe flere Globalpenger i Globalbanken på aktivitetsområdet. Banken er åpen under hele markedet.

Når markedet er ferdig er det viktig at alle grupper rydder opp etter sin aktivitet, tar ned eventuelle byggverk, graver igjen hull og kaster søppel.

Hva er globalmarkedet?

Globalmarkedet går ut på at hver enkelt gruppe finner en måte å samle inn penger på. Det kan dere gjøre ved å for eksempel ha en stand hvor dere selger vafler, fletter hår, tilbyr massasje eller lignende. Her er det bare kreativiteten som setter grenser! Det kan være lurt å starte med en idémyldring før leiren sånn at dere har tid til å forberede dere.

Globalløp

Er du klar for Globalløpet? Møt opp på leirtorget klokka 15.00! Vi trenger heiagjeng, skal du ikke løpe kan du bli med og heie frem deltakerne. En leder fra hver speidergruppe kan hente startnummerne til sin gruppe i løpet av dagen. For hver runde dere løper får dere et tusjmerke på startnummeret, antall runder telles opp etter Globalløpet og registreres på nett.

Under globalløpet deltar alle som vil, både speidere, ledere og stab, til inntekt for globalaksjonen. De som skal delta samler sponsorer i forkant av løpet. Runden er 500 m og løpet varer i 30 minutter. Se hvordan du registrerer deg til Globalløpet her. Det blir delt ut premie til den gruppa som samler inn mest på Globalmarkedet, kule premier til flest runder, kuleste kostyme og mest gjørmete Globalløper og i hovedpremie: Tur til Tanzania!

Hva går pengene til?

Pengene går til KFUK-KFUM Global, i hovedsak til prosjektet deres i Ilula i Tanzania. Byen Ilula ligger i Kiolo-distriktet i Tanzania, og er et område som har store utfordringer med fattigdom, HIV/AIDS og mangel på vann. Den mest sårbare gruppa er barn, og spesielt foreldreløse barn. Ilula KFUK tilbyr derfor en rekke program rettet mot barn og unge, og driver flere speidergrupper der. Ilula KFUK jobber også tett med Ilula Orphan Program (IOP). IOP ble opprettet i 2000 av Berit Skaare, en tidligere KFUK-KFUM-speider. IOP driver en speidergruppe for foreldreløse jenter, Ilula Girl Guides. Gjennom speideren lærer jentene å alltid være beredt, stå opp for rettighetene sine og viktige livsferdigheter for at de skal kunne ta del i samfunnet og styre sin egen fremtid. Ilula KFUK og IOP er en viktig ressurser i lokalsamfunnet.

Samle og registrere sponsorer

Det er kjempekult om gruppa eller enkeltspeidere løper med kostymer! Det kan for eksempel være karakterer fra filmer, dyr eller å male kule tekster på t-skjorter. Det kan også være gøy å "løpe" på alternative måter, for eksempel ved hjelp av trillebår, å gå baklengs, stupe kråke eller noe helt annet.

Vi deler ut premier blant de som deltar!