Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet ofte stilte spørsmålene om Gnist Forsand 2022. Finner du ikke svar på det du lurer på? Send spørsmålet ditt på e-post til gnist.kommunikasjon@kmspeider.no

Punktene nedenfor kan åpnes og lukkes. Trykk på pilen eller overskriften for å lese mer.

Vil gruppa kunne få tak i gass i Speiderbutikken under leiren?

Ja. Du kan kjøpe gass i Speiderbutikken.

Kan jeg kjøpe sisal hos Speiderbutikken?

Speiderbutikken har ikke så mye sisal tilgjengelig, så vi anbefaler å skaffe tau gjennom andre leverandører og ha dette med som en del av gruppa sitt utstyr.

Dere kommer blant annet til å trenge sisal når dere skal pionere/bygge gruppeområdet deres.

Kan jeg kjøpe sanitærprodukter på leiren?

Ja, i storkiosken vil det være sanitærprodukter som bind og tamponger tilgjengelig.

Kan vi søke deltakerfond til landsleir?

Ja, det er mulig å søke om inntil 1500 kr i deltakerfond for å dekke deltakeravgiften på landsleir for de som trenger det fra det ordinære deltakerfondet vårt. Det er også mulig å søke utstyrsfondet om utstyr som trengs til landsleir. Les mer om deltakerfond og utstyrsfond her.

Hvor mange ledere må gruppa ha med?

Hver tropp må ha ansvarlige voksne ledere på leiren til enhver tid. Dette er av flere hensyn, blant annet fordi dere ordner mat til speiderne på deres eget leirområde og dersom noe skjer. Vi er avhengige av voksne ledere som kan følge opp og hjelpe speiderne sine. Mange speidere kan også ha behov for å bli fulgt til aktiviteter og lignende. Vi anbefaler maks 10 speidere per leder.

Blir det egen roverleir på Gnist 2022?

Nei, roverne sover enten hos gruppene sine eller i maurleiren. Roverne får et eget programtilbud på leir. Det vil bli mulighet for roveraspiranter å delta på roveropptak i løpet av leiren.

Kan ledere ha med egne barn under deltakeralder på leir?

Ja, det er mulig!

Under leiren vil lederbarna kunne delta på ulike samlinger. Du kan lese mer om samlingene for lederbarna her.

Hvordan kommer vi oss til leirstedet?

Gruppene må i utgangspunktet ordne transport selv, men leiren vil sette opp fellestransport til leirstedet for dem som reiser med fly, tog eller buss til Sandnes eller Stavanger. Les mer om transport til leiren her.

Er det overnattingsmuligheter i nærheten av leirstedet for besøkende?

Tilbyr dere ledsagerpris?

Ledsagere for deltakere med behov for det, betaler lederpris. Det vil si 1 300 kr. Dette inkludere mat under hele leiren.

Finnes det en presentasjon jeg kan bruke for å fortelle om landsleir?

Ja, det gjør det!

Vi har følgende presentasjoner

Hvilke smittevernregler gjelder?

Vi følger til en hver tid nasjonale og regionale retningslinjer. Les mer om hvordan vi håndterer koronasituasjonen i vår smitteveileder her.

Når vet vi om det blir leir med tanke på korona?

Du kan trygt melde gruppen din på leir. Betalingskravet kommer først etter påmeldingsfristen har gått ut. Les mer om leiren og korona her.