Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet ofte stilte spørsmålene om Gnist Forsand 2022. Finner du ikke svar på det du lurer på? Send spørsmålet ditt på e-post til gnist.kommunikasjon@kmspeider.no

Punktene nedenfor kan åpnes og lukkes. Trykk på pilen eller overskriften for å lese mer.

Hvor finner jeg informasjon fra ledermøtene?

Her finner du alle referatene fra ledermøtene. Vi oppfordrer likevel at du er til stede på møtene. Ledermøte er hver morgen kl. 09.00 i Lederteltet. Internasjonalt ledermøte er fra klokka 9.15 til 9.30

Hvor finner jeg program?

Du finner oppdatert program på program.kmspeider.no. Du kan også se programmet i deltakerhefte.

Kan vi kjøpe gass i Speiderbutikken?

Ja. Du kan kjøpe gass i Speiderbutikken.

Hva skal jeg ha med på haik?

Hva er adressen til leiren?

Leirområdet ligger inntil Forsand skule, Espedalsvegen 156 4110 Forsand.

Kan jeg kjøpe sisal hos Speiderbutikken?

Speiderbutikken har ikke så mye sisal tilgjengelig, så vi anbefaler å skaffe tau gjennom andre leverandører og ha dette med som en del av gruppa sitt utstyr.

Dere kommer blant annet til å trenge sisal når dere skal pionere/bygge gruppeområdet deres.

Hvor kan jeg kjøpe sanitærprodukter på leirområdet?

I I storkioskekan du kjøpe sasanitærprodukter som bind og tamponge.

Hvor finner jeg kiosken og hva kan jeg kjøpe der?

Det er flere utsalgssteder med kioskvarer! Det blir også en kafe på landsleir. Du kan blant annet kjøpe is, sjokolade og annen snacks. De fleste stedene blir det kun mulig å betale med kort, men noen få utsalgssteder tar også kontanter.

Hvordan får vi leirmerket?

Leirmerkene har blitt delt ut til gruppa ved ankomst til leirområdet. I tillegg vil det være ulike aktiviteter du kan være med på underveis på leir, hvor du kan samle kubber til leirmerket.

Hvordan får jeg leirfres-merket?

Når du har tatt en leirfres, får du merket i servicetorget på leiren.

Hvordan kommer vi oss til leirstedet?

Dere må i utgangspunktet ordne transport selv, men leiren setter opp fellestransport til leirstedet for dere som reiser med fly, tog eller buss til Sandnes eller Stavanger. Skal din gruppe være med på fellestransporten hjem fra leiren? Da må dere bekrefte tidspunkt og antall personer for avresie fra flyplassen, busstasjonen eller togstasjonen, innen onsdag til logistikk. De sitter på ett kontor ved vaktsentralen på skolen. Les mer om transport til leiren her.

Er det overnattingsmuligheter i nærheten av leirstedet for besøkende?

Er det egen roverleir på Gnist?

Nei, roverne sover enten hos gruppene sine eller i maurleiren. Roverne får et eget programtilbud på leir. Det vil bli mulighet for roveraspiranter å delta på roveropptak i løpet av leiren.

Er det fortsatt mulig å få forhåndsmerket Tenn gnisten?

Ja, det er det! Du kan få merket i servicetorget på landsleir.

Kan vi fyre bål på leir?

Ja, så lenge det ikke blir innført bålforbud kan dere lage bål i grue, bålpanne eller lignende. Les mer om bål på leir her.

Hvilke smittevernregler gjelder?

Vi følger til en hver tid nasjonale og regionale retningslinjer. Vask hender etter dobesøk og før måltider, og bruk håndsprit. Det er egne vasker med såpe ved doene. Les mer om hvordan vi håndterer koronasituasjonen i vår smitteveileder her.

Tilbyr dere ledsagerpris?

Ledsagere for deltakere med behov for det, betaler lederpris. Det vil si 1 300 kr. Dette inkludere mat under hele leiren.

Kan ledere ha med egne barn under deltakeralder på leir?

Ja, det er mulig. Under leiren vil lederbarna kunne delta på ulike samlinger. Du kan lese mer om samlingene for lederbarna her.

Hvor mange ledere må gruppa ha med?

Hver tropp må ha ansvarlige voksne ledere på leiren til enhver tid. Dette er av flere hensyn, blant annet fordi dere ordner mat til speiderne på deres eget leirområde og dersom noe skjer. Vi er avhengige av voksne ledere som kan følge opp og hjelpe speiderne sine. Mange speidere kan også ha behov for å bli fulgt til aktiviteter og lignende. Vi anbefaler maks 10 speidere per leder.

Finnes det en presentasjon jeg kan bruke for å fortelle om landsleir?

Ja, det gjør det!

Vi har følgende presentasjoner

Kan vi søke deltakerfond til landsleir?

Ja, det er mulig å søke om inntil 1500 kr i deltakerfond for å dekke deltakeravgiften på landsleir for de som trenger det fra det ordinære deltakerfondet vårt. Det er også mulig å søke utstyrsfondet om utstyr som trengs til landsleir. Les mer om deltakerfond og utstyrsfond her.