Proppfult på Pride

Proppfullt på Pride

Tekst og foto: Helene Moe Slinning

Regnbueflagg og fargerike speidere fylte lederteltet til randen under mandagens Pride-markering.

Det er viktig å markere Pride fordi alle skal få være den man vil og like den man vil, sa Erik (10) fra scenen.

Det var knapt plass å oppdrive i lederteltet da Pride-markeringen tok til mandag formiddag.

Markeringen ble innledet med ett minutts applaus for ofrene etter skytingen i Oslo, før landssjef Thor Andreas Moe Slinning holdt tale.

Jeg får gåsehud av å se alle dere som er her i dag for å støtte alles rett til å elske den man vil, sa landssjefen, og fortsatte: — Dette er helt i tråd med vår strategi om at «rundt våre leirbål er det plass til alle». Vi ønsker å feire et stort mangfold i organisasjonen, og markere at speiding skal være for alle, uavhengig av tro, etnisk eller kulturell tilhørighet, legning, identitet eller funksjonsevne. Vi ønsker at alle skal føle seg velkommen og hjemme i organisasjonen, men vi vet også at ikke alle opplever det sånn, og at vi ikke alltid lykkes, sa landssjefen.

Politi og prest

Selv politiet hadde tatt turen til markeringen. Politifolkene Sølve og Magnus fra Nettpatruljen Sør-Vest fortalte at det var veldig fint å være på leir. — Selv om det ikke er noe som tyder på at det er utrygt å være på leir, så synes vi det er fint å vise at vi i politiet er her hvis dere trenger oss, og vi passer på alle.

Solveig Leikvoll fra leirkirken fremhevet barna i sin appell: — Takk til dere barn og unge som har lært oss voksne hva kjærlighet er!

Pride-fres

Fra scenen oppfordret Erik og Odin (10) alle til å ta den ferske Pride-fresen. Den er det de og de andre i Stokkespeiderne som har laget. — Alle kan komme til området vårt og få merke som vi har laget selv, fortalte de etter markeringen. Stokkespeiderne var blant dem som hadde lagt mest arbeid i forberedelsene til feiringen, og stilte i fargerike klær, morsomme briller, blomsterlenker og parykker.

Silje, som fyller 10 år på tirsdag, hadde pyntet seg med enorme stjernebriller og en liten hatt med fjær. — Jeg skal forestille en morsom dronning, fortalte hun, og la til: — Vi i Stokkegjengen er de morsomme!

Vilde (8) hadde tatt på seg en rosa parykk og sommerfuglcape, og fortalte at hun gledet seg veldig til å gå i tog. — Pride viser at alle kan være hvem man vil, og det er fint, sa Vilde.

Etter markeringen i teltet var det servering av popcorn og kake før mange av deltakerne fortsatte i et tog gjennom leiren.