Den store flaggstangkonkurransen

Tekst: Jakob Kallevik Leite

Den store flaggstangkonkurransen

Tekst: Jakob Kallevik Leite

På større leirer er det ofte en uoffisiell konkurranse om hvilken gruppe som bygger den høyeste flaggstanga, og Gnist 2022 er ikke et unntak. Derfor har vi gått rundt for å prøve å finne de høyeste flaggstengene og kåre den høyeste flaggstanga på leiren.

Torvastad KFUK-KFUM-speidere

Torvastad KFUK-KFUM-speidere har bygget en av de største flaggstengene på leiren, men er den høy nok for å bli kåret til leirens høyeste flaggstang? Vandrerne Johannes, Martin og Christian var byggmesterne i gjengen fra Torvastad, sammen med resten av gruppa. Speiderne fra Torvastad brukte ren muskelkraft for å reise flaggstanga opp. Med hele 8 meter og 60 centimeter gir dette Torvastad KFUK-KFUM-speiderne en fjerdeplass i flaggstangkonkurransen!

Bogafjell KFUK-KFUM-speidere

Bogafjell KFUK-KFUM-speidere har, sammen med Gamle Høyland roverlag, en flaggstang som ruver høyt over leirområdet. Roverne og resten av gjengen samarbeidet godt om å bygge flaggstanga. Bogafjellspeiderne begynte med å surre en stor trefoting som også fungerer som portal inn til leirområdet deres. For at stanga skal stå godt surret de også en mindre trefoting som de satt opp ned i toppen av den store trefotingen, og festet den fast før de endelig kunne løfte stanga opp. Flagget deres er hele 9 meter og 41 centimeter over bakken, noe som gir dem en andreplass i flaggstang konkurransen!

1st Holymoorside Scouts

Gruppa 1st Holymoorside Speidergruppe har reist hele veien fra Sheffield i England. Når så høyre flaggstenger som dette skal bygges er det veldig viktig å være forsiktig. For at flaggstanga ikke skal svaie rundt eller falle ned, gravde speiderne et hull i bakken som de satte flaggstanga ned i. Å dra på leir i Norge, og å bygge høye flaggstenger er ikke noe nytt, de har nemlig vært på norske leirer mange ganger tidligere, noe som kanskje gjenspeiles i flaggstanga deres på hele 11 meter og 94 centimeter.

Åkra Speidergruppe

Med høyere ambisjoner enn flaggstanga til 1st Holymoorside Scouts, står flaggstanga til Åkra Speidergruppe i toppen av portalen deres som de har bygget sammen med Haugesund 1 KFUK-KFUM -speidere. “Bygg-general” Hans Inge og “oppmålings-sersjant” Oliver har reist portalen og båret flaggstanga opp i portalen. I toppen surret de fast flere flaggstenger, en stang til det norske flagget, og en til regnbueflagget deres. Gjengen fra Åkra hadde en flaggstang med høyde på 9 meter og 15 centimeter! Selv om de ligger på tredjeplass, har de som mål å bygge den høyeste flaggstanga i løpet av leiren.

Det betyr at Åkra speidergruppe har den tredje største flaggstanga i leiren, og Bogafjell KFUK-KFUM-speidere har den nest høyeste flaggstanga. Den aller høyeste flaggstanga med to og en halv meter forsprang, er det 1st Holymoorside Scouts som har reist.