Maurleir

Hva er en Maur?

Maur er leirens arbeidere. De er utrolig viktige for å få leiren til å gå rundt! De er stabens gode hjelpere.

Det er de som bygger leiren før deltakerne ankommer. De bygger hinderløyper og setter opp fellestelt. De fyller på dopapir mens vi er på leir, tar imot leveranser, og de rydder ned fellesområdene etter at leiren er slutt.

Maurene bor i maurleiren, som ofte kalles “Maurtua”, hvor vi skal sørge for god stemning, leirbål og mye mer! Det er noe helt unikt å delta på leir som maur 🐜

Vi gleder oss til leir!

Vi i maurledelsen gleder oss veldig til å lage leir med alle dere! Vi ser frem til å bli kjent med mange nye rovere, til å lage den koseligste og hyggeligste maurtua, og ikke minst til å ha 3 nydelige uker på leir sammen!

Bilde av maur som bygger en stor portal.

Foto: Peder Undheim

Hvem kan være maur?

Å være maur passer for deg som:

  • Synes det er litt for lite med bare 1 uke på leir

  • Har lyst til å treffe nye og gamle rovervenner

  • Er glad i morsomme oppgaver og i å lære nye ting

  • Er født mellom 1996 og 2006

Oppgavene maurene i maurtua skal gjennomføre er veldig varierte! Vi har behov for både store og små rovere. Vi ønsker at rovere både med og uten erfaring og kompetanse blir med som rovere! Alle i roveralder er derfor hjertelig velkomne til å melde seg på og bli en del av maurtua på Gnist!

Maurleir

Maurene er med på å bygge, drifte og rive leiren. Maurene blir delt inn i arbeidslag, hvor du kan bruke dagene sammen med folk du kjenner, eller bli godt kjent med noen helt nye rovere! Maurene bor i maurtua, og her lover vi god stemning, sjokolade og leirbål. Oppgavene mauren gjør er veldig varierte og morsomme, det kan være alt fra å laste av leirutstyr og bygge leirportal til å lage dans.

Maurleiren trenger maur både før, under og etter leiren.

Dersom dette er noe for deg, kan du melde deg på som maur 1, 2 eller 3 uker når påmeldingen til leiren åpner i februar!

Maurtua

Maurtua er den delen av leiren hvor maurene bor. De fleste tar med egne telt eller lavvo, men hvis du ikke har det skal vi ordne dette! Maurene spiser sammen med resten av staben i stabsmessa.

Maurtua kommer til å være et hyggelig fristed hvor du kan slappe av sammen med arbeidslaget ditt mellom oppgavene. Her kan du blant annet finne viktig informasjon, ta et glass saft eller slå av en prat med maurdronningene. På kvelden vil det være leirbål og forskjellige aktiviteter, spesielt i ukene før og etter leir.

Maur før, under eller etter leir

Du velger selv om du vil være maur 1, 2 eller 3 uker når du melder deg på leiren. Du kan være maur i 3 uker og få den ultimate maur-opplevelsen. Det er også mulig å være maur før og/eller etter leiren og deltaker under. Det er helt opp til deg!

  • Uke 1 er før selve landsleiren: Lørdag 25. juni til lørdag 2. juli (leirstart)

  • Uke 2 er under selve leiren: Lørdag 2. juli til lørdag 9. juli

  • Uke 3 er etter selve leiren: Lørdag 9. juli til ca. midt i uken etterpå.Arbeidslag

For å organisere maurarbeidet best mulig, samtidig som det skal være sosialt og gøy å være maur, blir maurene delt inn i arbeidslag.

Hvert arbeidslag består av rundt 5 maur som utfører oppgaver sammen i løpet av mauruka. Mange oppgaver krever flere enn 5 maur. Da vil flere arbeidslag jobbe sammen.

Som en del av et arbeidslag i maurtua får du en unik mulighet til å få nye venner og å bli kjent med andre rovere! Det blir også mye tid til å ha det gøy og til å bli kjent med maur fra de andre arbeidslagene ved siden av oppgavene.

Pris

Redusert pris for maur

Som maur vil du få en redusert deltakeravgift. Hvor stor reduksjon du får er avhengig av hvilken eller hvilke og hvor mange uker du er maur. Deltakerprisen tar utgangspunkt i den ordinære deltakerprisen på 2 700 kr. Hvis du er maur før leiren, kan du trekke 540 kr fra prisen, er du maur under leir, kan du trekke 405 kr fra prisen, og hvis du er maur etter leir, kan du trekke 945 kr fra prisen. Hvis du er maur flere uker, legger du sammen prisreduksjonen og trekker dette fra deltakerprisen.

Bilde av to maur som spiller sjakk.

Foto: Lars Røraas

Bilde av maur som danser til leirsangen på leirscenen.

Foto: Harald Undheim

Bilde av maur som jobber på landsleiren Tett på i 2014.

Foto: Lars Røraas

Bilde av maur som klatrer i en stor portal.

Foto: Anette Vedøy