Pressepakke

Denne pressepakken kan du bruke fritt i gruppa. Send den gjerne til lokalaviser eller andre medier i forkant av leiren. Sammen kan vi vise frem det flotte arrangementet vårt og alt det spennende vi gjør i organisasjonen!

Hvordan bruke pressepakken

Pressepakken er et forslag til hvordan dere kan kontakte lokalavisene og andre medier i nærområdet deres. Fyll inn de røde ordene med de ordene og navnene som passer for dere. Dere kan lage kopi av pressedokumentet eller kopiere teksten på denne siden inn i et eget dokument eller e-post og sende i vei! Dersom dere har andre kule ting på gang og ønsker hjelp til å skrive en god pressemelding, ta kontakt med gnist.kommunikasjon@kmspeider.no.

Vi gleder oss til leir!

Frivillig Navn Navnesen legger ned xx timer frivillig arbeid for å arrangere et av sommerens største barne og ungdomsarrangementer. Både Navn og speiderne gleder seg vilt. Endelig blir det landsleir igjen!


Navn er rolle i Gruppenavn KFUK-KFUM-speiderne og i dag forbereder de seg for å dra på landsleiren Gnist som arrangeres i Sandnes kommune 2. - 9. juli 2022. Hen gleder seg til å se 3500 speidere fylle jordene på Forsand med telt og byggverk.


Alt starter med en gnist

Landsleir arrangeres hvert fjerde år og samler speidere fra hele landet. Speiderne bor i telt, lager mat selv og deltar på aktiviteter hele uken. Navnet på årets leir er Gnist. En gnist er noe lite som setter i gang noe stort og vi kommer alle som vi er med vår gnist, og sammen skaper vi en stor og flott leir!


Legg inn et sitat. Her er et par forslag:

– Jeg gleder meg til å bygge min helt egne landsby! Det sier Speider Speidersen (12) fra Navn KFUK-KFUM-speidere, som forbereder seg til landsleir.


Vi spør Speider om hen har noen pakketips. – Jeg tar med meg røykvender vi kan bruke rundt leirbålet, sier Speider med et lurt smil, så får vi se om jeg klarer å lure noen til finne den! (Les: En slik maskin finnes ikke, men skaper lattermilde øyeblikk når noen lar seg lure).


– Speiderarbeidet består av et bredt aktivitetstilbud for barn og ungdom. Vår visjon er at rundt våre leirbål er det plass til alle. Gjennom friluftsliv, samarbeid, vennskap og læring gir speiding opplevelser for livet, sier gruppeleder Navn til Avisens navn.


– Trygge og utviklende møteplasser og aktivitetstilbud for barn og unge er viktigere enn noensinne, sier speiderleder Navn. – Etter to år med pandemi, er vi også svært opptatt av å holde oppe aktivitetsnivået med speidermøter, turer, leirer, kurs og arrangementer. Vi gleder oss veldig til Gnist!


Flere forslag til hva dere kan skrive et par linjer om i pressemeldingen:

 • Hva går rollen ut på?

 • Hvorfor gjør hen det?

 • Hvor har hen vært på leir før?

 • Hva blir det beste med leir?

 • Hvordan forbereder gruppen seg til leir?

 • Skal gruppene reise på en kul måte?

 • Skal dere reise på leir med vennskapsgrupper fra utlandet?

 • Skal dere bygge en kul portal og øve på dette i forkant?

 • Er det første gang gruppa skal på landsleir?

 • Første store speiderarrangement siden korona gjorde sitt inntog.

 • Har gruppa (unormalt) mange speidere som aldri har vært på leir før?


Mulige vinklinger

 • Unge frivillige

 • Endelig leir etter korona


Fakta om landsleiren


Fakta om KFUK-KFUM-speiderne

KFUK-KFUM-speiderne har 10 000 medlemmer og driver et bredt aktivitetstilbud for barn og ungdom i over 200 grupper over hele landet. Gjennom friluftsliv, samarbeid, vennskap og læring gir speiding opplevelser for livet. Med utgangspunkt i visjonen "Rundt våre leirbål er det plass til alle" ønsker vi at alle skal føle at de har plass og tilhørighet til organisasjonen.