Lederside

Hva er landsleir?

Landsleir er det største nasjonale speiderarrangementet vi har. Vi arrangerer landsleir hvert fjerde år. På landsleir bygger vi leirområde, sover i telt, deltar på aktiviteter, har leirbål, reiser på haik, holder gudstjeneste og mye, mer sammen med tusenvis av andre speidere!

Landsleir er en perfekt arena for å møte gamle venner, bli kjent med nye speidere, og kanskje invitere med noen som ikke går i speideren?

Både før og under leiren får du bli kjent med kjerneverdiene våre: fellesskap, kristen tro, friluftsliv, personlig utvikling og samfunnsengasjement!

På disse sidene finner du at du trenger å vite i forbindelse med Gnist 2022 og det å reise på leir, uansett om det er første eller fjortende gang du skal være med!

Bilde av to speidere på leirbål.
Foto: Erik Bloch

Lederens oppgave før leir

Selv om leiren i hovedsak lages for speidere i vandreralder, skal det også være gøy å være leder på leir.

Hva skal lederne gjøre?

Som leder skal du glede deg til å dra på leir, men det er også noen ting du må ordne i forkant. Du må blant annet få tak i og/eller sjekke utstyret gruppa trenger under leiren. Alt du må ordne vil komme inn på denne nettsiden etter hvert som de frivillige som planlegger leiren får det praktiske på plass.

I tillegg er det noen ting som er valgfrie å gjøre.
Vi sender blant annet ut forhåndsoppgaver før leiren starter.
Du kan lese mer om forhåndsoppgavene her.

Informasjonsbrev

Informasjonsbrevene sendes ut til gruppeledere og kretsledere. Hvis du ønsker å melde deg på informasjonsbrevene kan du melde deg på her.

Tidligere informasjonsbrev:

Forhåndsoppgaver

Vi sender ut forhåndsoppgaver til grupper med vandrerspeidere i flere omganger før landsleiren. Oppgavene har som hensikt å forberede speiderne til å delta på leir. Vi sendte ut første runde med forhåndsoppgaver i 2021 og det vil i løpet av våren komme en ny runde med forhåndsoppgaver. Der vil det blant annet komme to ferdige møteforslag som dere kan bruke i vårsemesteret. Hold gjerne av tid til disse i semesterplanen.

Forhåndsoppgavene som ble sendt ut i høst finner du her. Du kan fremdeles gjennomføre disse aktivitetene helt frem til leiren starter.

Reise

Informasjon om reise kommer.

Økonomi

Informasjon om økonomi kommer.

Fotografi av en speiderleder som har det gøy på leirbål. Bildet er fra landsleiren på Lånke i 2018.

Foto: Audun Berdal