Foreldreside

Landsleir - en opplevelse for livet!

Landsleir er sommerens høydepunkt og på Gnist 2022 skal vi sette opp en hel landsby sammen med flere tusen andre speidere. Vi bygger leirområde, sover i telt, deltar på aktiviteter, har store leirbål og reiser på haik sammen med tusenvis av speidere fra hele landet!

Hva er landsleir?

Sommerens høydepunkt

Landsleir er sommerens høydepunkt, og siden landsleir kun skjer hvert fjerde år er det ekstra mye å glede seg til i år!

På landsleiren får gruppene utdelt sitt eget område hvor de bor i telt sammen med gruppen sin. I løpet av uken deltar speiderne på ulike aktiviteter, de får være med på store og små leirbål med sang og underholdning, og de får bevege seg rundt på det store leirområdet. Det er ganske spesielt å se en hel speiderlandsby bygges opp med tusenvis av telt, høye byggverk, et stort torg med yrende speiderliv og Norges største leirbål!

Både før og under leiren blir speiderne kjent med kjerneverdiene våre: fellesskap, kristen tro, friluftsliv, personlig utvikling og samfunnsengasjement. Landsleir er en perfekt arena for å møte gamle venner og bli kjent med nye speidere. På landsleir skaper vi minner for livet!

Hva er Gnist?

Gnist er navnet på leiren. Gnister gir varme og lys, og skaper en plass vi kan samles. På landsleir på Forsand skal vi være gnister som sprer varme og lys, og vi skal skape en samlingsplass hvor alle føler seg velkommen.

Påmelding, pris og reise

Slik melder du deg på

Påmelding skjer til gruppa som igjen melder på hele gruppen samlet. I hovedsak er leiren for speidere som er født i 2011 eller tidligere. Det er opp til hver enkelt gruppe om de ønsker og har kapasitet til å ha med speidere født i 2012 eller senere.

Pris

Pris for ordinær deltaker er kr 2 700. Hvis der er flere speidere som reiser fra samme familie er prisen fra og med andre familiemedlem kr 1 900. Her kan du se priser for ledere, lederbarn, maur og stab.

Døgnpris

Døgnpris er for speidere og ledere som ikke har mulighet til å være med på hele leiren.

Prisen per døgn er kr 550. I påmeldingen vil det snart være mulig å velge døgnpris og å registrere hvilke dager du skal være på leiren.

Merk at hvis du skal delta i fem dager eller mer, vil det lønne seg å betale for hele leiruka.

Reise

Gruppene har selv ansvar for å organisere transport til og fra leiren. Noen kretser velger også å arrangere felles transport for hele kretsen. Spør gruppa du eller barnet ditt skal reise med for å finne ut mer om transport.

Mer informasjon om transport for grupper og kretser finner du her.

Forsikring og avmelding

Forsikring

KFUK-KFUM-speiderne har ansvarsforsikring og kollektiv ulykkesforsikring som gjelder for alle betalende medlemmer som deltar på leiren. I tillegg oppfordrer vi til å ha egen reiseforsikring for å ha best mulig forsikringsdekning.

Informasjon om KFUK-KFUM-speidernes medlemsforsikringer finner du her.

Avmelding

Dersom en deltaker må melde seg av leiren gjelder følgende:

• Avmelding før påmeldingsfristen 1. april medfører ingen kostnad. Kontakt gruppeleder som enkelt melder deltakeren av i medlemssystemet HyperSys.

• Avmelding etter påmeldingsfristen 1. april må gjøres til forbundskontoret på post@kmspeider.no.

• Ved avmelding etter påmeldingsfristen 1. april og frem til 15. mai vil halve deltakerprisen tilbakebetales, med unntak for særtilfeller*.

• Ved avmelding etter 15. mai blir ikke deltakerprisen tilbakebetalt med unntak for særtilfeller*.

*Sykdom og dødsfall i nær familie, dokumentert sykdom med legeattest og lignende. Merk at i slike tilfeller vil ofte den enkelte deltakers reiseforsikring gjelde.

Dersom leiren blir avlyst

Dersom leiren skulle bli avlyst på grunn av pandemisituasjonen eller andre årsaker utenfor organisasjonens kontroll, vil det faktureres en administrasjonsavgift på 300 kr per deltaker. Dette vil bidra til å dekke noe av utgiftene som har løpt underveis i planleggingen fram mot landsleiren (stabssamlinger, møtekostnader, personalkostnader og lignende).

Landsleir - en opplevelse for livet!Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image